Ragautuvės - Soterno vynas ir jo statinėse brandinti gėrimai

Viskio ir kitų brandintų gėrimų kūrėjai nuolat susiduria su iššūkiu: kaip nustebinti savo vartotoją. Kalbant apie viskį, didžiąją dalį jo skonio ir aromato savybių lemia brandinimas, todėl kokybiškų ir įdomių statinių parinkimas yra bene svarbiausia jo kūrimo proceso dalis.

Soterno vyno statinės yra vienas iš sprendimo būdų kiekvienam kūrėjui. Jų pasiūla nėra didelė, vyno istorija įdomi, o įtaka brandinamam gėrimui išskirtinė. Apie šį vyną ragautuvių metu pasakojo vyno žinovas Petras Jarašūnas.

Ragautuvių metu ragavome vieną soterno vyną, vieną išskirtinį romą, brandintą šio vyno statinėse bei du, šio vyno statinėse brandintus viskius.

Ragautuvių gėrimai:

Château Charrier Sauternes 2009
Mackmyra Special 8
Tullibardine 225 Sauternes Finish
Rhum Rhum PMG Liberation 2015