"Statinė - Dieviškas Indas" Holiday Inn Vilnius

Mes ir toliau ištikimai laikomės grąžios tradicijos, kviesti VISKIO bičiulius į Holiday Inn viskio barą, kuriame kartą per mėnesį organizuojamos viskio ragautuvės. Pastarąjį kartą, t.y. prabėgusį antradienį, vyko pasisėdėjimas „Statinė – dieviškas indas“.

Renginio metu, susirinkusieji kartu su Gintautu Dinda pasinėrė į viskio brandinimo procesą. Buvo diskutuojama apie ąžuolinių statinių įtaką viskio aromatui ir skoniui, bei ragaujami skirtingai ąžuolo „paliesti“ viskiai, tarp kurių šį kartą įsiterpė ir vienas visiškai „žalias“ gėrimas – Mackmyra Vit Hund.

Šių ragautuvių žvaigždės – gėrimai, į kuriuos krypo visų susirinkusiųjų žvilgsniai:

Mackmyra Vit Hund – Švediškas viskio spiritas. Šiuo metu tai vienintelis Lietuvoje viskiui labai artimas gėrimas, kuris nepaliestas ąžuolinės statinės. Jis yra TOBULA mokomoji medžiaga, norintiems pažinti ir pajusti ąžuolinių statinių poveikį viskio aromatui ir skoniui.

Deanston Virgin OakDeanston „nekaltas medis“. Dvigubo brandinimo viskis, kuris antrąjį brandinimo etapą praleido bręsdamas visiškai naujoje ąžuolinėje statinėje. Nors tokią brandinimo kombinaciją naudoja vis daugiau viskio darytojų, tačiau kolkas Lietuvoje panašius egzempliorius galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų.

BenRiach 15 YO Dark Rum – šis viskis brandintas statinėje, kurioje prieš tai buvo laikomas tamsus jamaitietiškas romas. Jeigu norite pajusti kaip smagiai kvepia viskis turintis keistą žalią atspalvį, tiesiog privalote susirasti „dark rumą benriachą“.

Tobermory 15 YO – šiam viskiui liaupsinti yra begalė žodžių, tačiau vistik GERIAUSIA jį ragautį. Tegul šis viskis pats kalba už save. Mes apie jį jau esame LABAI DAUG prikalbėję.

Taigi, AČIŪ "Fotografui Tomui Dindai" už „Statinė – dieviškas indas“ ragautuvių foto galeriją, o Jums SKANAUS žiūrėjimo.

Kviečiame sekantį kartą prisijungti „gyvai“. :)